Douchewand

Ruim 50 jaar ervaring

Persoonlijk advies

Up to date showroom 1000m2

Eigen import

Douchewand

Door gebruik te maken van een douchewand blijft de rest van uw badkamer droog. Douchewanden bestaan uit dik veiligheidsglas. Wanneer u weinig ruimte hebt voor een muurtje voor uw inloopdouche of als u een nisdouche wilt afsluiten, is een douchewand de meest ideale en elegante oplossing. Bij ons kunt u ook een douchewand op maat bestellen.

Het voordeel van een douchewand

Een douchewand zorgt er in de eerste plaats voor dat opspattend water tegengehouden wordt en daarom ook sneller in de douchegoot afloopt.
Naast de functie van spatscherm kunt u tegenwoordig kiezen voor allerlei
soorten douchewanden, mooi uitgevoerd in design en in allerlei maten. Met een douchewand creëert u niet alleen ruimte, maar brengt u ook sfeer in uw badkamer.

Welke douchewand is favoriet?

Voor de meest voorkomende douchewanden kun je momenteel uit zo’n vijf verschillende soorten douchewanden kiezen die erg vaak in badkamers toegepast worden. Er is een douchewand van:

Dik glas (veiligheidsglas)
Kunststof (kunstglas)
Dunne profielen
Dikke profielen
Zonder profiel

Een transparante douchewand zonder profiel is de trend van nu. Gebruikt men toch een profiel, zijn ze meestal dun.

Let op details

Waar je bij de aanschaf van een douchewand vooral op moet letten zijn de details. Welke scharnieren, klemmen en wat voor een soort ophanging kiest u uit? Er zit nogal een verschil in onderhoud tussen douchewanden met of zonder een profiel. Zo is ook een schuifdeur moeilijker schoon te houden dan een deur met een paar stevige roestvrijstalen scharnieren.

Veel keus

Voor elk soort wens bestaat een bepaalde douchewand. Douchewanden voor een inloopdouche tussen twee tegelwanden of een douchedeur met zijpaneel, maar ook hoekinloopdouches of ronde douchewanden. Qua model kunt u kiezen uit allerlei design. Heeft u een schuin plafond, leveren wij een douchewand die op maat kan worden gemaakt.

Welke douchewand kiest u?

Omdat er het nodige te kiezen valt op het gebied van douchewanden kunt u natuurlijk ook langskomen in onze showroom in Vlaardingen. Laat u zich voorlichten over de verschillende mogelijkheden. Dan kunnen we samen met u bepalen welke douchewand voor u de beste oplossing biedt voor uw badkamer.

Welk merk douchewand heeft u nodig? Hoe breed moet u douchewand worden? Wilt u 1, 2 of 3 douchewanden en wilt u gebogen of vlak glas? Ook de montagewijze wordt met u doorgenomen. Kortom, allemaal zaken die we een voor een afstrepen.

Douchewand laten installeren

Douchewanden van glas dienen vakkundig geïnstalleerd te worden. Zoals u weet, dragen wij ook zorg voor uw badkamerinstallatie. De douchewand kan vrijstaand gemonteerd worden, maar ook met een zijde aan uw muur bevestigd worden.

Een glazen douchewand mag nooit direct op uw tegelvloer gemonteerd worden. Ook kunt u gebruik maken van een zogenaamde stabilisatiestang. Een douchewand is de ideale oplossing om uw inloopdouche mee af te schermen.

De beste oplossing

Welke douchewand het uiteindelijk wordt, bij ons zult u zeker slagen. We bedenken voor u de allerbeste oplossing, met een ruime keus aan douchewanden of het laten maken van een douchewand op maat.