Douchecabine schoonmaken

Ruim 50 jaar ervaring

Persoonlijk advies

Up to date showroom 1000m2

Eigen import

Douchecabine schoonmaken

Uw douche bestaat voor het grootste deel uit gehard veiligheidsglas. Glas is een natuurproduct met als belangrijkste eigenschap doorzichtigheid. Glas lijkt op het eerste gezicht volkomen glad maar dat is beslist niet het geval. In de open structuur, lijkend op een microscopisch maanlandschap vol kraters, kunnen vuil, zeep en kalk zich gemakkelijk ophopen. Goed onderhoud is daarom essentieel.

Douche schoonmaken met douchereiniger

Om het glas jarenlang helder te houden adviseert Bakker Tegels & Badkamers uw douche periodiek schoon te maken met een Sealskin douchereiniger. Deze douchereiniger ontkalkt en reinigt snel en betrouwbaar alle kunststof- glas- en aluminium delen. Zeepresten, kalk en roestaanslag worden moeiteloos verwijderd. Sealskin douchereiniger zit in een handige spuitflacon en is speciaal ontwikkeld voor douchecabines welke zijn voorzien van bijvoorbeeld Sealglas of Edelglas. Naast het periodieke schoonmaken, is het van belang het glas na gebruik altijd te drogen met een handdoek en/of met een raamwisser.

Belangrijk informatie bij het schoonmaken van de douchecabine

Gebruik nooit schurende, alkalische, agressieve of bijtende onderhouds en schoonmaakmiddelen. Vuil, zeep en kalk worden in eerste instantie effectief worden verwijderd maar er wordt ook gelijk onherstelbare schade aan het oppervlakte aangebracht. De microscopische kraters worden vergroot waardoor vuil, zeep en kalk nog beter hechten aan het glas en zelfs doordringen tot in het glas. Een grotere gebruiksfrequentie van deze schoonmaakmiddelen is dan noodzakelijk.