Tegels schoonmaken

Ruim 50 jaar ervaring

Persoonlijk advies

Up to date showroom 1000m2

Eigen import

Badkamer schoonmaken

Onderhoud van tegels in de badkamer

Een tegels is een duurzaam product en behoudt een leven lang zijn oorspronkelijke uiterlijk wanneer ze op de juiste manier worden onderhouden. Dit gaat gemakkelijk als een paar adviezen in acht worden genomen zoals een beperkt gebruik van schoonmaakmiddelen.

Bouwreiniging

Een goed begin is het halve werk: een goede bouwreiniging bevorderd het probleemloos onderhoud van wand en vloertegels. Verwijder de achtergebleven voegsluier in eerste instantie altijd met een droge doek en stofzuig daarna alles op voor er nat gereinigd gaat worden.

Plaatselijk schoonmaken

Verwijder incidentele vervuiling en vlekken met geschikte middelen (o.a. vochtige doek, papier, spons of dweil) en wrijf goed na met een schone droge doek of mop. Voor advies over het verwijderen van hardnekkige vlekken kunt u contact opnemen met Bakker Tegels – Badkamers.

Regulier onderhoud badkamer

Neem de tegels regelmatig af met een lichtvochtige – microvezeldoek (“wonderdoekje”). Bij sterke vervuiling kan een allesreiniger worden toegevoegd. Gebruik bij voorkeur een sprayflacon met water en slechts enkele druppels allesreiniger. Spuit deze oplossing rechtstreeks op de microvezeldoek en reinig hiermee het schoon te maken oppervlak. Eventueel nadrogen met een droge doek.

Voor het beschermen van de voegen tegen vuil en schimmelvorming adviseren wij Groutsealer.