Een tegel is een product wat weinig onderhoud nodig heeft. Toch zijn er enkele belangrijke tips bij het gebruik en onderhoud van een keramische tegelvloer.
Het is belangrijk de vloer eerst vaak te dweilen met veel lauw water en het dweilwater regelmatig te wisselen. Bij grote oppervlakten is het aan te raden om vlak voor vlak te werken, zodat het water niet opdroogt.
In sommige gevallen blijft er een voegsluier achter op de tegels. In dat geval adviseren wij te werken met een cementsluierverwijderaar van Moeller (R159). Een niet volledig verwijderde voegsluier kan de oorzaak zijn van hardnekkig aanhechtend vuil in het dagelijks gebruik Het grondig verwijderen van deze waas bevordert het gebruik en onderhoudsgemak.
Werkwijze:
Wij adviseren het dweilen met reguliere allesreinigers af. Deze bevatten vaak vette bestanddelen waardoor de vloer gaat “plakken” en vuil nog meer zal hechten.
Het normale onderhoud adviseren wij uit te voeren met een dopje reinigingsmiddel van Moeller (R157) op een emmer lauw water.
Wanneer de vloer na langer gebruik een vuiler of vettig uiterlijk krijgt kan deze weer in zijn oorspronkelijke staat teruggebracht worden door intensief te reinigen met een product van Moeller (R157).
Werkwijze;
Tegels hebben een uniek productienummer en kunnen qua tint en caliber (exacte maat) afwijken per productie. Controleer de geleverde tegels op afwijkingen voor u ze laat leggen. Op tegels die gelegd zijn kunnen geen claims in behandeling worden genomen, die verband houden met visueel waarneembare afwijkingen.
Start pas 6 weken nadat de vloer gelegd is met het stoken van uw vloerverwarming en volg hierbij het meegeleverde stookschema van uw leverancier. Op deze wijze heeft de vloer tijd gehad om alle chemische processen die bij droging plaatsvinden te voltooien. Eerder beginnen met stoken kan ernstige schade aan uw vloer veroorzaken.
Dek de vloer pas af, ter bescherming voor andere werkzaamheden, als deze volledig uitgedroogd en gereinigd is! Het afdekken van een vuile vloer verergerd de aanhechting van voegresten en kan zelfs blijvende schade doen ontstaan.